مدافع حقوق بشر ارمنستان :
الهام علی اف با سخنانش همچنان نفرت از ارمنیان را افزایش می دهد./جامعه جهانی سکوت می کند.
آرمان تاتويان، مدافع حقوق بشر جمهوری ارمنستان در خصوص اظهارات الهام علی اف در مورد ارمنیان و ارمنستان واکنش نشان داده و بیانیه ای صادر کرده است.
در این بیانیه گفته می شود:
رئيس جمهور آذربايجان با سخنرانی های عمومی خود همچنان نفرت نسبت به کل ملت ارمنی را افزایش می دهد، ارمنیان را تهديد می کند و اظهارات توهين آمیز می نماید.
رئيس جمهور آذربايجان در جريان رژه نظامی باکو (دهم دسامبر)، سخنانی پر از نفرت و تهديدهایی آشکار به نسل کشی علیه ارمنیان و ارمنستان ایراد کرد. در همان زمان و در جريان همان مراسم،رئيس جمهور ترکيه نیز با تهديدهای آشکارتر عليه ارمنستان،در سخنان خود به سازمان دهندگان و عاملان نسل کشی ارامنه در ۱۹۱۵ اشاره کرد. بنده در بيانيه علنی همان روز خود پيامدهای بسیار خطرناک اين دو سخنرانی را نه تنها برای مردم ارمنستان، بلکه برای مجامع بین المللی حقوق بشر نیز ارايه کرده ام. پس از آن سخنراني ها، رئيس جمهور آذربايجان سخنان مشابهي نیز در ۱۲ دسامبر و در جلسه با رؤسای فرانسوی و آمريکايی گروه مينسک سازمان امنيت و همکاری اروپا انجام داد، يعنی نه برای مخاطبان داخلی بلكه برای مخاطبان بين المللی.
سخنرانی رئيس جمهور آذربایجان در ۱۲ دسامبر پر از عبارات نفرت انگيز و دشمنی با ارامنه، تهديدهای آشکار و خشونت جمعی عليه ارمنيان بود. وی در بخشی از آن سخنان در مورد ارمنستان گفت: اگر فاشيسم ارمنستان دوباره سر خود را بلند کند، ما با مشت آهنين سر آن را خواهيم شکست. ما چنان پاسخی داديم که می توان گفت ارتش ارمنستان و دولت ارمنستان را نابود کرديم. ما روياهای به اصطلاح «آرتساخ ملی گرايان» ارمنستان را از بين برديم. در همان سخنرانی از عبارات عميق قوميتی نسبت به ارمنيان استفاده شده است، از جمله سخنانی که باعث ايجاد نفرت به دلايل اعتقادات مذهبی می شود.
رئيس جمهور آذربايجان در همان سخنرانی ۱۲ دسامبر،اظهار داشت که جامعه جهانی بايد تهديدهای آشکار خود را به کل مردم ارمنستان و به ارمنستان منتقل کند. وی اين کار را با حضور شخصيت های بين المللی و در يک سخنرانی عمومی انجام داد.
سخنان پر از نفرت وايجاد دشمنی ادامه آشکار سخنرانی های عمومی قبلی رئیس جمهور آذربايجان است. به عنوان مثال، در يک مورد وی اظهار داشت که:
«ارمنستان کشوری بی ارزش است. اين يک مستعمره است، يک قلمرو تحت کنترل خارجی».
در مورد ديگر، علی اف ارامنه را حيواناتی وحشی و شکارچي نامید. علاوه بر اين وی در سخنانش بصورت مداوم ارمنستان و مردم ارمنستان را «فاشيسم ارمنستان» می نامد. که اين امر به منظور توهين به مردم ارمنستان و ايجاد نفرت نسبت به ارمنيان در بين مردم آذربايجان انجام می گردد. شواهد جمع آوری شده توسط دفتر مطالعات حقوق بشر ارمنستان، تأئید می کند که پس از سخنان الهام علی اف، فضای رسانه های آذربايجان و رسانه های اجتماعی از نفرت و خصومت مشابه علیه ارمنستان و ملت ارمنی پر شده است.اين دقيقاً همان نوع سخنانی است که از سال های گذشته در آذربايجان بصورت نهادینه برای ايجاد نفرت و دشمنی علیه ارمنی ها پایه گذاری شده بود.تشويق به دلاوری در سطح دولت برای نسل کشی ارمنيان در آذربايجان به حدی رسيده است که حتی کميسر حقوق بشر اين کشور (مظنون حقوق بشر) علناً اظهار داشت که راميل صفروف که در سال ۲۰۰۴ به طرز وحشيانه ای يک افسر نظامی ارمنستان را در حالی که در خواب بوده است با تبر کشت، بايد به عنوان نمونه ای از وطن پرستی برای جوانان آذربايجانی تبديل شود.چنين اظهاراتی دليل مستقيمی برای جنايات جنگی و جنايات عليه بشريت است که توسط نيروهای مسلح آذربايجان در سپتامبر-نوامبر سال ۲۰۲۰ انجام پذيرفتند که حتی در تصورات انسان نمی گنجد.
بررسی فيلم های جنايات ذکر شده توسط کارشناسان دفتر مدافع حقوق بشر ارمنستان تأييد می کند که ارتش آذربايجان هنگام شکنجه يا کشتن سربازان اسير يا غيرنظاميان ارمنی، يا هنگام تکه-تکه کردن اجساد قربانيان، از اصطلاحات الهام به همان شيوه الهام استفاده می کند. همه اينها با شواهد واقعی و عينی به دست آمده توسط مدافع حقوق بشر ارمنستان تأييد می شود. سخنان فوق الذکر رئيس جمهور آذربايجان مستقيماً جنایات جنگی و قساوت های انجام شده توسط نيروهای مسلح آذربايجان را طی جنگ چهار روزه آوريل ۲۰۱۶، و جنگ اخیر را تأييد می کند و تا امروز ادامه دارد.
اين سخنرانی ها همچنين تأييد می کنند که اين اقدامات پيش بينی شده توسط قوانين کيفری بين المللی نتيجه يک سياست سازمان يافته دولتی در آذربايجان است، که به روشنی سياست نسل کشی در آرتساخ را از طريق پاکسازی قومی و روش های تروريستی اثبات می کند. سخنان مورخ ۱۲ دسامبر الهام علی اف از آن جهت نگران کننده است که این سخنان در حضور شخصيت های بين المللی (گروه مینسک) ایراد شد و جای تعجب دارد که از آن زمان تاکنون اظهارات وی توسط همان شخصيت ها محکوم نشده و يا حتی با او مخالف هم نشده است. چنين بی اعتنايی ای پسندیده جامعه جهانی نیست.این اظهارات نفرت پراکن و دشمنی آشکار از اصلی ترين عواملی بود که منجر به شکنجه و وحشی گری سيستماتيک و گسترده عليه ارامنه توسط نيروهای مسلح آذربایجان در جنگ اخیر شد.
چنين پديده های فوق العاده خطرناکی بايد توسط جامعه جهانی به شدت محکوم شود. بايد در نظر داشت که همه اينها اصول اساسی حقوق بين الملل را نقض می کند و کل سيستم بين المللی حقوق بشر و حمايت بشردوستانه را تضعيف می کند. عدم مجازات جنايات جديدی ايجاد می کند. جامعه بين الملل و به ويژه سازمان های بين المللی دارای مأموريت برای حمايت از حقوق بشر، بايد ثابت کنند که آنها عنوان و رسالت خود را دارند و هنوز به قوانين بين المللی که وضع کرده اند پايبند هستند. اين پديده فوق العاده خطرناک برای حقوق بشر منوط به جدی ترين موارد نقض جان، مال و ديگر حقوق ارامنه توسط نيروهای مسلح آذربايجان برای ثبت و تحليل علل واقعی و شرايط شکنجه و بی رحمی نسبت به اسيران و غيرنظاميان است و نياز به ارايه به جامعه جهانی دارد.اين امر به اين دليل است که اين تخلفات برای قربانيان آنها پيامدهای منفی طولانی مدت يا مادام العمر دارد (معلوليت مادام العمر، بيماری جسمی و روحی، شکنجه قربانيان و خانواده های آنها و غيره).
منبع:
https://www.yerkir.am/news/view/223730.html