رونمایی و نقد و بررسی کتاب «تبیین جغرافیایی ارمنستان بر اساس منابع اسلامی»
کتاب «تبیین جغرافیایی ارمنستان بر اساس منابع اسلامی» اثر دکتر کارن خانلری، مقولۀ ارمنستان را در منابع جغرافیایی و تاریخ اسلامی ( اعم از دانشمندان ایرانی، عرب و عثمانی ) بررسی می کند.منابعی که یک بازۀ زمانی ۱۱۰۰ ساله از قرن نهم تا بیستم میلادی را در بر می گیرد.
جلسه رونمایی و نقد و بررسی کتاب «تبیین جغرافیایی ارمنستان بر اساس منابع اسلامی» نوشته دکتر کارن خانلری با حضور دکتر علی علی بابایی عضو شورای علمی بنیاد دایره المعارف اسلامی، و دکتر حسینی، سه شنبه ۲۶ آذر در سالن اجتماعات موسسه ترجمه و تحقیق هور برگزار شد.
به گزارش سرویس فارسی روزنامه آلیک، موضوع این کتاب با توجه به اینکه تاریخ نگاری رسمی ترکیه و آذربایجان موجودیت ارمنستان در سرحدات کنونی جمهوری ترکیه و نیز قراباغ را شدیداً نقض کرده است و نظریه های کاملا نادرستی از جمله اصرار بر ریشه های ترکی «امپراتوری اورارتو»، غیربومی بودن ملت ارمنی در «ارمنستان غربی»، مهاجرت ارمنیان از اروپا به آناتولی در هزاره اخیر را به پیش می کشد، کاوش در باره مقولۀ ارمنستان در منابع جغرافیا و تاریخ اسلامی می تواند غیرعلمی بودن این نظریه های ساختگی تاریخ نگاری رسمی ترکیه و آذربایجان در راستای توجیه اشغال سرزمین ارمنستان را نشان دهد.
ایساک یونانسیان، رئیس موسسه ترجمه و تحقیق هور، با معرفی این کتاب و گفتن اینکه کتاب حاضر حاصل تلاش سه ساله نویسنده است ابراز امیدواری کرد تا جلد دوم این کتاب در آینده نزدیک منتشر شود.
وی ضمن معرفی دکر خانلری خاطرنشان کرد: دکتر خانلریان رسما به عنوان نماینده دانشگاه آزاد برای تأسیس شعبه این دانشگاه در ارمنستان معرفی شده است. وی سپس از “دکتر علی علی بابی”، عضو شورای علمی بنیاد دائرالمعارف اسلامی برای سخنرانی در مورد این کتاب دعوت کرد. وی با بیان اینکه نویسنده منابع اسلامی را ارائه داده است که از قرن سوم تا ۱۴ هجری منابعی در مورد ارمنستان در اختیار گذاشته گفت: مطالعه این کتاب این واقعیت را برجسته می کند که نویسنده حتی به مورخان عثمانی نیز اشاره کرده،مولفینی که با تأكيد بر جغرافياي قفقاز در قرون اخیر، بر وضعيت ارمنستان نیز تأملات بسیاری داشته اند. وی همچنین با اشاره به برخی موارد ویراستاری، ابراز امیدواری کرد تا در چاپ های بعدی کتاب برطرف شود.
سخنران بعدی این نشست ستاره شناس،نویسنده و مورخ “دکتر حسینی” بود. وی با برجسته توصیف کردن این کتاب نگاه تازه و دقیق مولف و بی طرفی کامل وی را ستود و وجود چنین کتابی را منبعی بسیار مهم برای محققین مهم دانست.
دکتر خانلریان سخنران پایانی این نشست بود. وی ضمن تشکر از نقد و نگاه سخنرانان به موضوعات مطرح شده در کتاب با اشاره به اهداف انتشار این کتاب گفت: دو دلیل اصلی داشتم برای تالیف این کتاب. اول، به عنوان یک رویکرد حرفه ای و آن که مورخان پان ترک به صورت هدفمند تاریخ هزاران ساله ارامنه در منطقه و بطور کلی وجود جغرافیایی ارمنستان را انکار می کنند، و دوم، منابع ارمنی که بازتابی از تاریخ مردم ارمنستان است را رد می کنند. وی افزود: در این شرایط مورخان مسلمان را، چه ایرانی،چه عرب و چه عثمانی را مورد مطالعه دقیق قرار داده و از تالیف ات آنها نیز نقل قول هایی به میان آورده تا مخاطب غیر ارمنی با اطلاعات تاریخی ارمنستان بر پایه منابع اسامی آشنا شده و گرفتار دام تاریخسازان پان ترک نشود.
«تبیین جغرافیایی ارمنستان – بر اساس منابع اسامی» اثر «کارن خانلری» بدست انتشارات «ثالث » به چاپ رسیده است.
دکتر کارن خانلری کیست؟ دکر کارن خانلری در سال ۱۳۴۳ در تهران دیده به جهان گشود. دوره متوسطه را در سال ۱۳۶۱ در دبیرستان ارامنه ماریامیان به پایان رسانده و در سال ۱۳۶۲ در رشته مهندسی عمران در دانشکده فنی دانشگاه تهران پذیرفته و در سال ۱۳۶۶ با درجه کارشناسی فارغ التحصیل شده است. طی سالهای ۱۳۶۷ – ۶۹ در تیپ تفنگداران نیروی دریایی خدمت مقدس سربازی را انجام داده است. پس از آن به مدت بیش از ده سال در زمینه محاسبه و طراحی انواع سازه های ساختمانی و سایر سیستم های مکانیکی، در بخش خصوصی مشغول به فعالیت بوده است. عضو انجمن های ارامنه چهارمحال و سیپان و نیز انجمن مهندسین و معماران ارمنی می باشد. دوره کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی زلزله در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسامی ۷۷ – ۷۹ با موفقیت گذرانده و در سال ۱۳۸۵ موفق به دریافت درجه دکترای مهندسی سازه از همان دانشگاه گردیده است. در سال ۱۳۹۲ دکترای دوم خود را در رشته تاریخ آکادمی ملی علوم جمهوری ارمنستان اخذ نموده است. طی سال های تحصیل و اشتغال حرفه ای خود، در انجمن فارغ التحصیان دانشکده فنی دانشگاه تهران، انجمن علمی مهندسین عمران، انجمن ایرانی مهندسین زلزله و کمیسیون تدوین استاندارد عایق های حرارتی ساختمان عضویت داشته است.
از سال ۱۳۷۹ به عنوان عضو هیئت علمی دانشکده فنی و دانشکده زبان های خارجی واحد تهران مرکزی دانشکده آزاد در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای مهندسی عمران و کارشناسی زبان و ادبیات ارمنی و تدریس دروس دینامیک، مقاومت مصالح، ارتعاشات تصادفی، طراحی غیر خطی، تئوری پایداری، تاریخ ارامنه ایران و تاریخ ارمنستان پرداخته است. طی سالهای ۱۳۸۶ الی ۱۳۹۱ به عنوان رئیس بخش طراحی ضد لرزه ای سیستم های ویژه و سازه های نامتعارف، با موسسه ملی زلزله جمهوری ارمنستان همکاری داشته است.
نویسنده مقالات سیاسی و اجتماعی بسیاری به زبان ارمنی و فارسی و روزنامه ها، فصل نامه و گاهنامه هایی از قبیل دروشاک، آلیک، پیمان و غیره بوده و بیش از بیست مقاله علمی در مجلات علمی بین المللی به رشته تحریر در آورده است. مولف پنج کتاب و مونوگراف علمی به زبان های فارسی، ارمنی و انگلیسی می باشد. در نشست ها و سمینارهای بین المللی در کشورهای مختلف از جمله ایالات متحده، روسیه، فرانسه، اتریش، لبنان، واتیکان و بریتانیا با ارائه مقاله و گزارش حضور داشته است. وی از سال ۱۳۹۱ سمت نمایندگی مسیحیان ارمنی شمال کشور در مجلس نهم شورای اسلامی و عضویت در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس را عهده دار است.