آننا ناقداليان: ترکيه آن کشوری نيست که بتواند رياست هفتاد و پنجمين دوره سازمان ملل متحد را عهده دار گردد.
ترجمه : موسسه ترجمه و تحقیق هور
آننا ناقداليان سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری ارمنستان در مصاحبه با خبرگزاری «نيوز آرمنيا»، در باره تنها نامزد رياست هفتاد و پنجمين دوره مجمع عمومی سازمان ملل متحد که نماينده ترکيه “ولکان پوزکر” است اظهار نظر کرد.
خبرنگار خبرگزاری ياد شده با اشاره به اين که ارمنستان، يونان و قبرس برای اين رياست در خواست رای گيری کرده اند، می پرسد: وقتی از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد فقط ۳ کشور تقاضای رای گيری کرده اند آيا رای گيری انجام می گيرد؟
در پاسخ آننا ناقداليان می گويد: مطابق اصل نظام جغرافيايی سازمان ملل متحد، رياست هفتاد و پنجمين دوره مجمع عمومی سازمان ملل بايد از گروه کشورهای اروپای غربی انتخاب شود، تنها نامزد رياست،نماينده ترکيه است. وی در ادامه می گويد:
«ارمنستان، يونان و قبرس با شکستن روند سکوت،نامه هايی را با در خواست رای گيری به «تيجانی محمد- پانته» رئيس هفتاد و چهارمين دوره مجمع عمومی سازمان ملل ارائه داده اند. می خواهم تاکيد کنم که حتی با درخواست يک کشور نيز، رای گيری بايد انجام شود».
خبرنگار می پرسد: در صورت انتخاب شدن کانديدای مورد ذکر آيا اين اولين دوره ای است که رياست سازمان ملل را نماينده ای از کشور ترکيه عهده دار می شود و آيا اقدامی از سوی جمهوری ارمنستان صورت گرفته است تا نگرانی های ارمنستان را اظهار دارد؟
«بايد تاکيد کنم که نه فقط ارمنستان، بلکه تعدادی از شرکای بين المللی ما نيز در اين مورد اظهار نگرانی کرده اند. با شکستن روند سکوت، نامه هايی را ارمنستان،قبرس و يونان ارائه داده اند. در ضمن از طرف ارمنستان و قبرس نامه مشترکی ارائه شده است. در اين نامه مشترک آمده است که ترکيه برای دستيابی به تسلط منطقه ای و با ادامه نقض منشور سازمان ملل و قوانين بين المللی، مانند مجازاتهای سازمان ملل،تهديدی برای صلح و امنيت منطقه می باشد».
طرف ارمنستانی به موضوعاتی از جمله بسته نگه داشتن مرز ارمنستان- ترکيه توسط ترکيه که بيش از سی سال است تداوم دارد و ادامه سياستهای انکار و حتی توجيهی نسل کشی ارمنيان را مطرح کرده است. در نامه مشترک خود، ارمنستان و قبرس تاکيد کرده اند که رياست مجمع عمومی سازمان ملل متحد را بايد نماينده کشوری عهده دار گردد که اقدامات و خط مشی سياستهای آن با اصول و ارزشهايی که سازمان ملل دارد مطابقت داشته باشد. واضح و مشخص است که ترکيه بهترين کشوری نيست که می تواند معيارهای و استانداردهای ياد شده را رعايت کند.
منبع: aztagdaily.com