ادامه جعل آثار باستانی ارمنیان توسط دولت ترکیه
ادعای مدیر کل اوقاف ترکیه: کليسای «آختامار» آثاری از معماری ترکی نيز به همراه دارد.
وبسایت خبری «Akunq.net» ارمنستان با استناد به خبرگزاری «haberturk» گزارش می دهد که “برهان ارسوی”، مدير کل اداره اوقاف ترکيه در اظهاراتی گفته است که ۱۲ کليسا توسط اداره اوقاف ترکيه بازسای شده اند.به گفته اين منبع، در تاريخ شش سپتامبر، برهان ارسوی، مدير کل اداره اوقاف ترکيه، در مراسم مذهبی ای که در کليسای «سورب خاچ» (صليب مقدس) واقع در جزيره آختامار درياچه وان برگزار می شد، حضور داشته و در طی مصاحبه با خبرگزاری «آناتولی» ياد آوری کرده است که عمليات بازسازی کليسای «سورب خاچ» (صليب مقدس) در سال ۲۰۰۵ آغاز شد.
اين مقام ترکيه ای با تحريف واقعيت تاريخی اظهار داشته است که کليسای «سورب خاچ» (صليب مقدس) نه تنها آثار معماری ارمنی، بلکه آثار معماری های بيزانسی، ساسانی، عباسی، اسلامی-ترکيه ای نيز به همراه دارد.
“ارسوی” همچنين با اشاره به «لطف دولت ترکيه براقليت های مسيحی» تأکيد می کند:
«مهم اين است که بازسازی اين کليسا به اتمام رسيده و سالی يک بار و با اجازه دولت ترکيه مراسم مذهبی در آن برگزار می شود. ما همچنين به عنوان اداره اوقاف از اين عمل پشتيبانی می کنيم. ادراه اوقاف ترکيه ۱۲ کليسا را بازسازی کرده است. بازسازی کليساها و همچنين اعتقادات مذهبی برای ما بسيار مهم هستند».
وی با اشاره به اين که اداره کل اوقاف ۱۶۱ بنياد را اداره می کند تأکيد کرده است که اين اداره بر موقوفات جامعه نظارت کامل دارد و کنيسه ها و کليساها که توسط اين بنيادها ثبت شده اند، برای عبادت کنندگان در دسترس دائمی می باشند؛و ما نيز به عنوان نمايندگان حکومتی جمهوری ترکيه حساسيت و توجه لازم را مبذول می داريم، زيرا آزادی مذهبی برای ما بسيار مهم است».
اين مقام ترکيه ای اظهار داشته است که سالانه ۲۷۰ هزار نفر از کيسای «آختامار» بازديد می کنند.
وبسایت خبری «Akunq.net» ياد آوری می کند که کليسای «سورب خاچ» جزيره آختامار واقع در درياچه وان، بعد از بازسازی بنا به تصميم مقامات ترکيه به موزه تبديل شده است. در واقع مقامات ترکيه زمانی آثار باستانی متعلق به ارمنیان را بازسازی می کنند که از آن بعنوان اهداف گردشگری و درآمد زایی مورد استفاده قرار دهند.
لازم به ذکر است که این اظهارات مقام ترکیه ای زمانی صورت می گیرد که طی سه ماه گذشته دو کليسای تاريخی بيزانسی تبديل به مسجد شده و چندین کليسا و آثار باستانی ارمنيان توسط کاوشگران گنج تخريب و نابود شده است. این رويکرد مقامات ترکيه که اثر بی نظير و بی همتای معماری قرون وسطی ارمنيان (کلیسای سورب خاچ) را به معماری بيزانسی،ساسانی، عباسی و نهايتاً معماری ترکيه ای نسبت می دهد همان روشی است که ترکیه در طول یک قرن گذشته برای تحريف واقعيت تاريخی پايتخت باستانی ارمنيان، یعنی شهر «آنی» پيش گرفته است.
منبع: https://akunq.net/am/?p=72748